Leto končí: Rozlúči sa s prízemnými mrazmi

NETKY.SK • 20 September 2016, 19:04 • 2 min
Leto končí: Rozlúči sa s prízemnými mrazmi

BRATISLAVA - Prílev chladného vzduchu na územie Slovenska bude pokračovať. Leto sa rozlúči prízemnými mrazmi. Na štvrtok (22.9.), ktorý je posledným letným dňom, ich predpovedá Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého, najnižšieho stupňa. Platí pre stred krajiny - celý Žilinsky a Banskobystrický kraj a niektoré okresy Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja. Vo štvrtok tu môže od polnoci do 7.00 h ojedinele poklesnúť teplota vo výške päť centimetrov nad povrchom zeme na 0 až - 2 stupne Celzia.

 

Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny, upozorňujú meteorológovia.

 

Predpoveď počasia na stredu:

Premenlivá oblačnosť. Miestami prehánky, najmä na severe, od výšky cca 1700 m snehové. Nočná teplota 8 až 3, na juhozápade okolo 10 st. Denná teplota 12 až 19 st. Prevažne severný vietor do 20 km/h.

 

Štvrtok:

Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Zrážky, najmä severe a východe, od cca 1700 m snehové. Nad ránom ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 8 až 4, v dolinách a na severe 4 až 0 st. Nad ránom v dolinách miestami prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 15 až 20, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 13 st. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Piatok:

Polojasno až oblačno. Zrána miestami hmla. Nad ránom chladno, miestami prízemný mráz! Najnižšia nočná teplota 7 až 3, miestami v dolinách a kotlinách 3 až -1 st. Najvyššia denná teplota 17 až 21, na severe miestami okolo 15 st. Prevažne slabý vietor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies