Leto je tu: Kvôli vysokým teplotám vydali meteorológovia výstrahu

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 14:54 • 2 min
Leto je tu: Kvôli vysokým teplotám vydali meteorológovia výstrahu

BRATISLAVA - V okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance budú dnes vysoké teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá potrvá od 13.00 do 18.00 h. Meteorológovia tu očakávajú maximálnu teplotu vzduchu 33 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

imgPredpoveď počasia streda:

 

Slnečno, zrána lokálne hmlisto. Popoludní pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky, možnosť búrky.
Najvyššia denná teplota 29 až 33, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 27 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 18 st. Slabý premenlivý vietor.

 

SHMÚ varuje pred vysokými teplotami aj vo štvrtok (23.6.) a v piatok (24.6.) Zasiahnuť by mali najmä okresy na juhu Slovenska. Meteorológovia v nasledujúcich dňoch očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

 

img

 

img

 

Predpoveď počasia na štvrtok:

Jasno až polojasno, zrána lokálne aj hmlisto. Cez deň miestami prechodne oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 17 až 12, v dolinách okolo 10 st. Najvyššia denná teplota 28 až 34 st. Slabý premenlivý vietor.

 

Piatok:

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 14, v dolinách okolo 12 st. Najvyššia denná teplota 29 až 34 st. Slabý, v južnej polovici západného Slovenska cez deň juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies