Letný slnovrat vítali pri Stonehenge novopohania a stúpenci New Age

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:45 • 2 min
Letný slnovrat vítali pri Stonehenge novopohania a stúpenci New Age

Letný slnovrat vítali pri Stonehenge novopohania a stúpenci New Age

slovakia

left justify in out

img

Ani sychravé zamračené ráno neodradilo dnes tisíce ľudí, ktorí sa zhromaždili pri anglickom Stonehenge na oslavách letného slnovratu.
      Približne 18.000 stúpencov hnutia New Age a novopohanstva, ale aj zvedavých návštevníkov, prišlo za dažďa na miesto starodávneho kamenného kruhu, aby sledovali východ Slnka.
      Každoročné podujatie sa koná na mieste kamenných monolitov, zhruba 130 kilometrov juhozápadne od Londýna. Je moderným návratom k oslavám slnovratu, ktorý bol v popredí predkresťanského kalendára.
      Polícia uviedla, že oslavy prebehli v príjemnej atmosfére, 20 osôb však zatkla pre drogové priestupky a narušenie verejného poriadku.
      Stonehenge bol vybudovaný v troch fázach medzi rokmi 3000 až 1600 pred naším letopočtom. V súčasnosti je jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií Británie, pričom každoročne priláka vyše 850.000 návštevníkov.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies