Letné teploty môžu miestami dosiahnuť 35 stupňov

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 21:21 • 2 min
Letné teploty môžu miestami dosiahnuť 35 stupňov

BRATISLAVA – Časť územia Slovenska v nedeľu (29.7.) zasiahnu vysoké teploty, ktoré môžu v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom kraji a v okresoch Veľký Krtíš a Krupina vystúpiť na 35 stupňov Celzia. Uvádza to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," varujú meteorológovia, ktorí pre uvedené lokality vydali výstrahu 2. stupňa s platnosťou od 14.00 do 17.00 h.

 

Pre Trenčiansky kraj a časti Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja platí výstraha 1. stupňa s platnosťou do 18.00 h, pričom meteorológovia tam očakávajú maximálne teploty 33 až 34 stupňov Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies