Letné kúpaliská pomaly ukončujú prevádzku, niektoré ešte možno navštíviť

NETKY.SK • 15 September 2016, 14:35 • 2 min
Letné kúpaliská pomaly ukončujú prevádzku, niektoré ešte možno navštíviť

BRATISLAVA - Kúpaliská postupne ukončujú svoje letné prevádzky. Tie ešte otvorené ľudia tento týždeň navštevovali, keďže bolo pekné počasie. Verejnosť však ešte má možnosti využiť takýto druh rekreácie, kúpať sa stále dá v mnohých okresoch, uvádza Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

slovakia

left justify in out

V prevádzke bolo tento týždeň sedem prírodných a 71 umelých kúpalísk. Slnečné jazerá v Senci by mali byť verejnosti prístupné ešte dnes, Pláž Ormet Teplý vrch do piatka (16.9.). V týchto dňoch sa dalo napríklad ešte kúpať na bratislavských Zlatých pieskoch, Kuchajde, na prírodnom kúpalisku v Banskej Bystrici či v Delni Prešov.

 

Svoju letnú prevádzku ukončila väčšina umelých kúpalísk. Kúpať sa však dá ešte na mnohých miestach, a to i v nekrytých bazénoch. Presný zoznam týchto kúpalísk možno nájsť na oficiálnej stránke ÚVZ SR.

 

Hygienici meraniami opäť zistili nevyhovujúcu kvalitu vody v niektorých bazénoch. "Naďalej platí zákaz kúpania z dôvodu nevyhovujúcej mikrobiologickej kvality vody v detskom bazéne na TK Horné Saliby," informuje úrad. Za nevyhovujúcu označili aj kvalitu vody vo vírivke pri detskom bazéne na TK Zelená žaba Trenčianske Teplice.

 

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk je možné nájsť na webe www.uvzsr.sk a na internetových stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies