Letné kino na bratislavskej pláži uvádza najnovší film Woodyho Allena

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 11:27 • 2 min
Letné kino na bratislavskej pláži uvádza najnovší film Woodyho Allena

BRATISLAVA - Najnovší film Woodyho Allena Iracionálny muž si budú môcť pozrieť dnes večer na špeciálnej premiére návštevníci Bažant Kinematografu na Magio pláži v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Letné kino na mestskej pláži otvorilo tretí týždeň filmovej sezóny v nedeľu (26.7.) hudobnou snímkou Nick Cave: 20.000 dní na Zemi (r. Iain Forsyth a Jane Pollard) o živote a tvorivej inšpirácii výnimočného austrálskeho umelca. Dnes večer ponúka aktuálnu filmovú novinku Woodyho Allena.

 

V snímke Iracionálny muž sa slávny režisér opäť vracia k žánru čiernej komédie a za hlavnú postavu si vybral svojského univerzitného profesora filozofie (v podaní Joaquina Phoenixa), ktorý hľadá zmysel života. Na tejto ceste stretne hneď dve ženy (Parker Posey a Emma Stone) a spustí sa "allenovský" bizarný kolotoč udalostí. Film vo svetovej premiére uviedol MFF Cannes a len pred pár dňami, 17. júla, vstúpil do amerických kín. Do slovenskej kinodistribúcie ho uvádza distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia 30. júla.

 

 

Filmové večery na mestskej pláži budú pokračovať v utorok 28. júla nemeckou snímkou Životy tých druhých. Režisér Florian Henckel von Donnersmarck vo svojom debute preniesol divákov do východného Nemecka obdobia 80. rokov, keď život ľudí ovládali tajné služby. V roku 2007 mu zabezpečil ocenenie Oscar za najlepší cudzojazyčný film.

 

Ďalšie projekcie budú patriť komédiám - 29. júla hereckému koncertu filmových hviezd ako Jane Fonda, Géraldine Chaplin či Pierre Richard vo francúzsko-nemeckom filme Čo keby sme žili spoločne? (Stéphane Robelin, 2011) a 30. júla titulu Díra u Hanušovic. Ide o filmový debut českého herca a divadelného režiséra Miroslava Krobota, ktorý do komédie obsadil svojich kolegov z Dejvického divadla, a aj slovenských hercov Lukáša Latináka a Jána Kožucha.

 

Film je tiež súčasťou putovného programu autobusov Bažant Kinematograf, ktoré pokračujú po slovenských mestách s kolekciou piatich českých a slovenských titulov s predfilmami Ondreja Rudavského. Aktuálne premietajú v Žiline (24.-28.7.) a Ružomberku (27.-31.7.). V najbližších dňoch navštívia Martin (29.7.-2.8.) a Kežmarok (1.-4.8.). Podrobné informácie o programe nájdu záujemcovia na www.kinematograf.sk. TASR informovala koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies