Letné kino Bažant Kinematograf otvorí La La Land: Do 18. augusta sa predstaví 26 filmov

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 08:25 • 2 min
Letné kino Bažant Kinematograf otvorí La La Land: Do 18. augusta sa predstaví 26 filmov

BRATISLAVA - Letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži otvorí v sobotu filmový muzikál La La Land (2016) režiséra Damiena Chazella.

slovakia

left justify in out

Počas siedmej filmovej sezóny na divákov čaká spolu 26 filmových večerov, počas ktorých organizátori projektu premietnu nielen úspešné filmové tituly z posledného obdobia, ale aj špeciálne uvedenia či filmové novinky. Premietať ich budú vždy od soboty do stredy, a to až do 18. augusta, keď Bažant Kinematograf ukončí slávnostná premiéra najnovšieho filmu Jana Svěráka Po strništi bos.

Zo slovenských a česko-slovenských filmov sa v programe tento rok predstavia tituly ako Piata loď (2017) Ivety Grófovej, Únos (2017) Mariany Čengel Solčanskej, Baba z ľadu (2017) Bohdana Slámu, Učiteľka (2016) Jana Hřebejka a Obecná škola (1991) Jana Svěráka, ktoré budú tento rok cestovať v rámci Bažant Kinematografu aj po ďalších slovenských mestách. Okrem drámy Po strništi bos uvedú organizátori v slovenskej premiére aj film Červená venovaný svetoznámej opernej dive a herečke Soni Červenej za prítomnosti režisérky Olgy Sommerovej i samotnej umelkyne.

Špeciálne miesto bude mať v tohtoročnom programe český režisér Miloš Forman. Diváci budú mať možnosť exkluzívne na filmovom plátne vidieť jeho drámu Amadeus (1984) a muzikál Vlasy (1979).

Zo zahraničnej kinematografie, americkej i európskej, prinesie letné kino na Magio pláži úspešné minuloročné distribučné aj festivalové tituly ako Café Society Woodyho Allena, na Oscara nominovaný film Skryté čísla Theodora Melfiho, ktorý sa v slovenskej kinodistribúcii vôbec neobjavil, či akčná komédia Ostrí chlapci Shanea Blacka. Z nezávislejšej filmovej scény si diváci budú môcť vychutnať absurdnú temnú komédiu Schneider vs. Bax (2015), drámu Môj kráľ (2015) s Vincentom Casselom a v Cannes ocenenou Emmanuelle Bercot, najnovšiu snímku Jima Jarmuscha Paterson (2016) či legendárne dielo fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho Leningradskí kovboji dobývajú Ameriku (1989).

Špeciálnu reprízu bude mať na Magio pláži čierna komédia Divoké historky (2014) a tradične sa predstaví aj laureát ceny Lux udeľovanej Európskym parlamentom, ktorým je za rok 2016 nemecko-rakúska komediálna dráma Toni Erdmann režisérky Maren Ade, ocenená aj Oscarom v kategórii cudzojazyčných filmov.

V cykle venovanom prázdninujúcim deťom a ich rodičom sú tentoraz zaradené dva filmy, animovaný filmový hit Mimoni (2015) a japonský animovaný film Chlapec vo svete príšer (2015).

Pred projekciami, ktoré sa začnú vždy o deviatej večer, sa bude divákom prihovárať televízna hlásateľka Nora Beňačková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies