Letisku v Bratislave by mal v tomto roku stúpnuť počet cestujúcich o 13 %

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:16 • 2 min
Letisku v Bratislave by mal v tomto roku stúpnuť počet cestujúcich o 13 %

BRATISLAVA - Bratislavské letisko by malo za celý rok 2016 vybaviť na prílete aj odlete približne 1,75 až 1,8 milióna cestujúcich. Taký je odhad generálneho riaditeľa letiska Ivana Trhlíka.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s minulým rokom by tak mal počet cestujúcich na letisku stúpnuť o zhruba 13 %. Čo však Trhlíka mrzí, je charterová, čiže dovolenková sezóna. Tá sa v tomto roku prepadla o približne 150.000 cestujúcich.

 

"Ľudia sa báli cestovať, geopolitická situácia nebola priaznivá pre tento typ cestovania," odôvodnil Trhlík pre TASR. V minulých rokoch bol pritom podľa neho taký trend, že dovolenkové lety využívalo približne 600.000 ľudí.

 

Trhlík zároveň odhaduje, že rast počtu pasažierov bude na Letisku Milana R. Štefánika pokračovať aj v budúcom roku. "Predpokladáme ďalší dvojciferný rast," odhadol.

 

Za celý minulý rok pritom letisko v slovenskom hlavnom meste vybavilo 1,56 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to predstavovalo nárast o 15,4 %. Čo sa týka roku 2016, podľa najaktuálnejších výsledkov vybavilo letisko za desať mesiacov tohto roka 1,55 milióna cestujúcich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies