Letisko vo Frankfurte nad Mohanom paralyzoval mrznúci dážď

NETKY.SK • 21 Január 2013, 08:06 • 2 min
Letisko vo Frankfurte nad Mohanom paralyzoval mrznúci dážď

Letisko vo Frankfurte nad Mohanom paralyzoval mrznúci dážď - Doprava Mrznúci dážď paralyzoval v nedeľu popoludní prevádzku najväčšieho nemeckého letiska vo Frankfurte nad Mohanom. Približne od 16.

slovakia

left justify in out

imgMrznúci dážď paralyzoval v nedeľu popoludní prevádzku najväčšieho nemeckého letiska vo Frankfurte nad Mohanom. Približne od 16.30 h na ňom nemohli pristávať ani z neho štartovať žiadne lietadlá. Situácia sa začala zlepšovať po 19.00 h, ale lety budú meškať aj v priebehu dnešného dňa, uviedla agentúra DPA. 

Uzatvorenie frankfurtského letiska spôsobilo tvorenie hrubej vrstvy ľadu na lietadlách, ktorú technický personál nestačil odstraňovať. V dôsledku zrušených štartov boli obsadené všetky parkovacie miesta, takže nebolo možné prijímať žiadne lietadlá.

"Toľko ľadu na lietadlách sme ešte nevideli. Bolo to extrémne," povedal hovorca spoločnosti Fraport, ktorá letisko prevádzkuje.

Prevádzka letiska sa vracia do normálu iba pomaly. Momentálne môže pristáť maximálne desať lietadiel za hodinu.

Situáciu začalo už dopoludnia komplikovať sneženie, ktoré prešlo popoludní do mrznúceho dažďa. Vo Frankfurte zrušili v nedeľu celkom okolo 300 letov. 

Letisko vyzvalo cestujúcich, aby sa o aktuálnej situácii vopred informovali aj na jeho stránke www.frankfurt-airport.de.

Poľadovica trápila v nedeľu celé juhozápadné Nemecko. V približne 25.000 bytoch v Hamburgu sa prestalo kúriť z dôvodu totálneho výpadku elektrárne Wedel. Cesty a chodníky boli pokryté ľadom, došlo k stovkám dopravných nehôd, pri ktorých utrpelo zranenia 30 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona