Letisko Viedeň očakáva v tomto roku nárast cestujúcich

NETKY.SK • 20 Január 2015, 10:55 • 2 min
Letisko Viedeň očakáva v tomto roku nárast cestujúcich

VIEDEŇ - Spoločnosť Letisko Viedeň očakáva, že v tomto roku sa počet pasažierov, ktorí cez neho cestujú, zvýši o 2 %. Zároveň predpokladá, že v tomto roku dosiahne čistý zisk prinajmenšom 85 mil. eur. Spoločnosť v utorok uviedla, že do nového roku vstúpila s väčším počtom liniek a letov.

slovakia

left justify in out

Predpokladá však, že v prvom kvartáli cestovanie cez Viedeň negatívne poznačia rušenia letov spôsobené štrajkami a krízami v Rusku a na Blízkom východe. Letisko predpokladá väčší počet pasažierov cestujúcich do východnej Európy, USA a do Grécka.

 

Letisko Viedeň v novembri vylepšilo svoju prognózu zisku za celý rok 2014. Odhaduje, že za minulý rok vykáže čistý zisk v sume nad úrovňou 80 mil. eur. Počet pasažierov, ktorí v roku 2014 cestovali cez Letisko Viedeň, sa zvýšil o 2,2 % na 22,5 milióna. Nákladná preprava cez letisko vlani medziročne posilnila o 8,3 %, uviedlo Letisko Viedeň. 

 

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies