Letisko v Tripolise ovládané ozbrojencami skončilo v plameňoch

NETKY.SK • 25 August 2014, 08:30 • 2 min
Letisko v Tripolise ovládané ozbrojencami skončilo v plameňoch

TRIPOLIS - Terminál na hlavnom letisku v Tripolise v nedeľu zničil požiar. Došlo k nemu len deň po tom, čo sa letiska údajne zmocnili ozbrojené milície z mesta Misuráta. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na priamych svedkov požiaru.

slovakia

left justify in out

Milície zo západolíbyjského mesta tak z letiska mali po mesiac dlhých bojoch vytlačiť ozbrojencov zo znepriatelenej frakcie z mesta Zintán, ktorá letisko kontrolovala tri roky. Bezprostredne po incidente nebolo možné určiť, kto je za požiar v skutočnosti zodpovedný. Podľa očitých svedkov bola hlavná budova terminálu celá v plameňoch. Poškodené boli aj všetky lietadlá, ktoré sa nachádzali v blízkosti budov.

      

Okrem toho na ciele v hlavnom meste v nedeľu opäť útočili neznáme bojové lietadlá. Obyvatelia Tripolisu údajne okolo svitania počuli zvuk lietadiel, pričom onedlho na to nasledovali silné výbuchy. Ako informovala BBC, tripoliské letisko, ktoré je najväčšie v krajine, bolo kvôli bojom ozbrojencov uzavreté viac než mesiac. Počas bojov, ktoré v Tripolise vypukli v júli, zahynuli stovky ľudí.

 

Novozvolený líbyjský parlament označil skupiny, ktoré obsadili letisko, za teroristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies