Letisko v sýrskom Lázikíji chránia ruské tanky a delá

NETKY.SK • 14 September 2015, 18:59 • 2 min
Letisko v sýrskom Lázikíji chránia ruské tanky a delá

WASINGTON - Rusko rozostavilo sedem tankov na letisku neďaleko sýrskeho mesta Lázikíja, kde ruské ozbrojené sily vytrvalo budujú obrannú líniu, napísala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa dvoch nemenovaných amerických predstaviteľov sa na letisku pri Lázikíji, ktorá je baštou sýrskeho prezidenta Bašára Asada, objavilo sedem ruských tankov T-90. Obaja predstavitelia potvrdili, že letisko bránia aj ruské delá.

Rusko v piatok oznámilo, že posiela do krajiny vojenskú techniku, aby pomohlo sýrskej vláde v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

Americkí predstavitelia sú presvedčení, že Moskva posilňuje svoju vojenskú prítomnosť v Sýrii preto, aby ochránila svojho dlhoročného spojenca - sýrskeho prezidenta Bašára Asada a jeho režim. Prezident USA Barack Obama v piatok povedal, že posilňovanie ruskej prítomnosti v Sýrii naznačuje, že Asad má obavy a že sa obracia o pomoc na Rusko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona