Letisko v líbyjskom al-Abraku zasiahli rakety Grad

NETKY.SK • 25 August 2014, 15:27 • 2 min
Letisko v líbyjskom al-Abraku zasiahli rakety Grad

BENGHÁZÍ - Jedno z mála prevádzkyschopných letísk v líbyjskom meste al-Abrak zasiahli dnes rakety vypálené niektorou z ozbrojených skupín bojujúcich o moc v krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako egyptské a tuniské aerolínie zrušili minulý týždeň takmer všetky lety do líbyjskej metropoly Tripolis, stalo sa letisko v al-Abraku, ležiacom približne 100 kilometrov východne od Benghází, hlavnou vstupnou bránou do Líbye.

 

Letisko podľa svojho riaditeľa pokračuje v prevádzke aj napriek útoku, ktorý uskutočnili neznámi ozbrojenci pomocou viachlavňového raketometu Grad. Výbuch rakiet údajne nespôsobil na letisku nijaké škody. 

 

Líbya momentálne čelí najväčšej vlne násilia od roku 2011, keď povstalci zosadili a zabili dlhoročného diktátora Muammara Kaddáfího. Z krajiny v dôsledku bojov medzi rozličnými ozbrojenými skupinami utiekli tisíce obyvateľov vrátane diplomatov a cudzích štátnych príslušníkov. Mnohé štáty tam zatvorili svoje ambasády, viaceré medzinárodné organizácie zrušili svoje zastúpenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies