Letisko v Kuala Lumpure, kde zabili Kin Čong-nama, dekontaminujú

NETKY.SK • 24 Február 2017, 08:19 • 2 min
Letisko v Kuala Lumpure, kde zabili Kin Čong-nama, dekontaminujú

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady dekontaminujú medzinárodné letisko v metropole Kuala Lumpur, kde bol pred 11 dňami pravdepodobne bojovou látkou VX zavraždený Kim Čong-nam, nevlastný brat severokórejského diktátora Kim Čong-una. Informovala o tom dnes malajzijská polícia.

slovakia

left justify in out

Polícia spočiatku miesto, kde došlo 13. februára k útoku na Kim Čong-nama, nedekontaminovala, avšak dnes generálny inšpektor malajzijskej polície Khalid Abu Bakar v textovej správe zaslanej nemenovanému novinárovi uviedol, že dekontaminácia letiska práve prebieha.

 

"Už sa na tom pracuje," uviedol Bakar. Bližšie informácie o prípade bezprostredne neposkytol.

 

V dnešnom vyhlásení generálneho inšpektora malajzijskej polície sa uvádza, že na základe predbežnej analýzy sterov z očí a tváre Kim Čong-nama bola chemikália použitá pri útoku na letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur identifikovaná ako "nervovoparalytická látka VX".

 

Kim Čong-nam v deň atentátu v termináli letiska v Kuala Lumpure čakal na let do Macaa. Kim sa po čine začal sťažovať na prudké bolesti hlavy a zomrel počas prevozu do nemocnice. Zdravotníkom údajne ešte stihol povedať, že naňho na letisku zaútočili sprejom s chemickou látkou.

 

V súvislosti s úmrtím Kim Čong-nama už malajzijská polícia zatkla štyri osoby vrátane dvoch žien - Indonézanky a Vietnamky, ktoré naňho mali zaútočiť jedovatou látkou.

 

Bakar dnes na tlačovej konferencii uviedol, že jednu zo zadržaných žien postihla po útoku nevoľnosť a vracala. Či išlo o občianku Indonézie alebo Vietnamu však nepovedal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies