Letisko v Bratislave spúšťa údržbu vzletovo-pristávacej dráhy, bude uzatvorená približne mesiac

NETKY.SK • 17 Október 2016, 18:40 • 2 min
Letisko v Bratislave spúšťa údržbu vzletovo-pristávacej dráhy, bude uzatvorená približne mesiac

BRATISLAVA - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave dnes začalo s údržbou vzletovo-pristávacej dráhy 04 – 22. Podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej bude pre rekonštrukciu táto dráha uzatvorená približne mesiac, teda do 22. novembra.

slovakia

left justify in out

"Využívať sa bude len hlavná dráha 13 – 31 so vzletom nad oblasťami Bratislava - Rača a Bratislava - Vajnory a príletom nad obcami Miloslavov či Most pri Bratislave," vymenovala Ševčíková. Letisko sa preto z dôvodu preletov väčšieho počtu lietadiel ospravedlňuje obyvateľom za zvýšenú hladinu hluku nad týmito oblasťami.

 

"Pravidelná údržba dráh sa uskutočňuje spravidla pred letnou sezónou a po nej z dôvodu zaistenia bezpečnosti letovej prevádzky," opísala hovorkyňa. Počas údržby sa bude podľa jej slov vymieňať časť cementovo-betónových osových dosiek s rozlohou 3500 štvorcových metrov a budú sa opravovať trhliny či lokálne poruchy asfaltových zálievok. Ráta sa tiež aj s odgumovaním oboch letiskových dráh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies