Letisko v Bratislave dosiahlo za minulý rok zisk 9,5 milióna eur

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 17:51 • 2 min
Letisko v Bratislave dosiahlo za minulý rok zisk 9,5 milióna eur

BRATISLAVA - Bratislavské letisko dosiahlo za rok 2014 zisk pred zdanením vo výške 9,5 milióna eur. Vyplýva to z výkazu ziskov a strát spoločnosti za vlaňajšok, o ktorom informovala hovorkyňa a. s. Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) Veronika Ševčíková.

slovakia

left justify in out

 Zisk letiska pred započítaním úrokov, daní a odpisov (EBITDA) tak vzrástol v minulom roku oproti roku 2013 o 46 %. "Letiskovej spoločnosti sa podarilo hospodáriť v roku 2014 výrazne úspornejšie ako v predchádzajúcich obdobiach," konštatovala Ševčíková.
     

Spoločnosť totiž za dva roky znížila kumulovanú stratu o polovicu. Kým v roku 2012 predstavovala 13,4 milióna eur, v roku 2014 to bolo 6,7 milióna eur. To sa letisku podľa Ševčíkovej podarilo konsolidovaním hospodárenia firmy, prehodnotením zložiek na nákladovej strane rozpočtu a zoptimalizovaním prevádzkových procesov.
     

Výnosy z hospodárskej činnosti pritom letisku vzrástli vlani o 8 % v porovnaní s rokom 2013, naopak, náklady na hospodársku činnosť sa znížili o 6 % a osobné náklady o 11 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona