Letisko Schwechat ochromili dvaja Maročania, ktorí mali byť deportovaní zo Slovenska

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 13:05 • 2 min
Letisko Schwechat ochromili dvaja Maročania, ktorí mali byť deportovaní zo Slovenska

SCHWECHAT - Na krátky čas musela byť v stredu podvečer prerušená prevádzka medzinárodného letiska Viedeň-Schwechat, pretože na runway sa dostali dvaja Maročania, ktorí mali byť deportovaní zo Slovenska. Informovala o tom stránka denníka Österreich.

slovakia

left justify in out

Maročanov dopravila na letisko štvorčlenná slovenská policajná eskorta. Cudzinci mali byť odsunutí do vlasti cez Viedeň a Paríž v lietadle spoločnosti Air France.

 

Podarilo sa im však slovenským policajtom vytrhnúť a ujsť smerom k pristávacej a štartovacej dráhe, no privolaní rakúski policajti Maročanov zakrátko chytili: prvého dolapili po niekoľkých minútach, druhého asi po 20 minútach, pričom pri jeho lokalizácii pomohla posádka policajného vrtuľníka.

 

"Letecká prevádzka bola počas týchto niekoľkých minút zastavená. Potom normálne pokračovala," povedal hovorca letiska denníku Österreich.

Maročanov do vlasti nakoniec neodsunuli a ešte v stredu večer ich vrátili na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies