Letisko Poprad ponúkne po ročnej prestávke aj lety do tureckej Antalye

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 12:53 • 2 min
Letisko Poprad ponúkne po ročnej prestávke aj lety do tureckej Antalye

POPRAD – Z Popradu sa bude počas leta po ročnej prestávke opäť lietať do tureckej Antalye, v ponuke bude aj minuloročná novinka, albánska Tirana, ako aj ďalšie charterové lety.

slovakia

left justify in out

„Tradične najviac letov je plánovaných do Burgasu, kam budú lietať dve letecké spoločnosti. Po výbornom výsledku v minulom roku budú pokračovať aj lety z izraelského Tel Avivu, ktoré sú ako jediné z letných charterových letov na popradskom letisku využívané na prepravu turistov smerujúcich do nášho regiónu,“ priblížila plány na leto riaditeľka akciovej spoločnosti Letisko Poprad - Tatry, a. s., Ivana Herkeľová.

Počas letnej sezóny bude naďalej v prevádzke pravidelná linka Londýn-Poprad- Londýn, ktorú prevádzkuje spoločnosť Wizzair trikrát za týždeň, vždy v utorok, štvrtok a sobotu, lietadlami A320-200 pre 180 cestujúcich.

 

V rámci charterových dovolenkových letov bude v ponuke spomínaná linka Burgas-Poprad-Burgas spoločnosti Bulgarian Air Charter od júna do septembra vždy v utorok a štvrtok, tú istú linku a tiež linku Antalya-Poprad-Antalya bude v rovnakom období prevádzkovať aj spoločnosť Travel Service v utorky a piatky.

 

Lietadlo spoločnosti Adria Airways na trase Tirana-Poprad-Tirana bude lietať vždy v utorok od júna do septembra a od júla pribudne aj linka Tel Aviv-Poprad-Tel Aviv spoločnosti Sun D'Or Airlines, lietať bude až do októbra vždy v utorok.

Letisko v Poprade má za sebou zimnú sezónu podobnú tej predošlej. „Celkovo počas nej, teda od konca októbra 2016 do konca marca tohto roka, využilo služby letiska v Poprade viac ako 25-tisíc cestujúcich, z čoho bolo viac ako 8 400 zahraničných turistov,“ informovala Herkeľová.

 

Fungovala aj pravidelná linka Londýn-Poprad-Londýn, ktorá lietala štyrikrát do týždňa, v niektorých mesiacoch trikrát. „Tak ako v minulom roku pokračovala vždy v sobotu aj sezónna pravidelná linka Riga-Poprad-Riga. Tento rok sa tiež letisku a regionálnym partnerom podarilo po dlhých rokoch zaviesť charterové spojenie Kyjev-Poprad-Kyjev, ktoré lietalo raz za týždeň od konca decembra do začiatku marca,“ uviedla Herkeľová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies