Letisko Košice vybavilo za osem mesiacov státisíce cestujúcich

NETKY.SK • 15 September 2015, 13:37 • 2 min
Letisko Košice vybavilo za osem mesiacov státisíce cestujúcich

KOŠICE - Letisko Košice vybavilo za osem mesiacov tohto roka spolu 284 295 cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to o 10 % viac. "V auguste prešlo bránami letiska 69 146 cestujúcich, čo je o 7 % viac ako v auguste 2014 a o 3 % menej ako v júli 2015," informoval agentúru SITA šéf marketingu leteckých a neleteckých činností na košickom letisku Juraj Toth.

slovakia

left justify in out

Letisko vybavilo za dva letné mesiace tohto roka celkovo 140 347 pasažierov, z toho v júli 71 201. Na oba letné mesiace tak pripadlo 49,4 % z celkového počtu cestujúcich za osem mesiacov. Na druhom najväčšom domácom letisku by mal počet vybavených ľudí v tomto roku prekročiť hranicu štyristotisíc.


"Posledný charterový let v rámci letnej dovolenkovej sezóny je naplánovaný na 17. októbra s cieľom v egyptskej Hurghade. Evidujeme záujem o prevádzkovanie pútnických leteckých zájazdov do Tel Avivu v priebehu mesiacov október a november, avšak presný počet a termín týchto letov zatiaľ nepoznáme," priblížil Toth. Bližšie informácie o počte cestujúcich plánuje letisko zverejniť po skončení letnej charterovej sezóny.


Tri letecké spoločnosti v súčasnosti prevádzkujú z Košíc a späť 53 pravidelných letov týždenne do siedmich destinácií. České aerolínie spájajú metropolu východného Slovenska s Prahou, Bratislavou a Kyjevom, Austrian Airlines tradične s Viedňou a Wizz Air s Londýnom (Luton), Milánom (Bergamo) a Doncasterom (Sheffield). Pribudne k ním pravidelná linka Wizz Air z Košíc do Bristolu od 10. októbra. Počet charterových letov sa z týždňa na týždeň rôzni, napríklad v uplynulom týždni od 7. do 13. septembra to bolo spolu trinásť charterových letov. "O zimnom letovom poriadku budeme bližšie informovať neskôr, v priebehu októbra," dodal Toth.


Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla 1. mája 2004. Po ukončení privatizačného procesu v roku 2006 prevzalo 66 % akcií spoločnosti Letisko Viedeň, zvyšných 34 % patrí štátu v správe ministerstva dopravy. Spoločnosť má základné imanie 31,14 mil. eur. Nový terminál letiska, s ktorého výstavbou sa začalo v roku 2001, bol otvorený v roku 2004.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies