Letisko Košice má túto letnú sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 16:00 • 2 min
Letisko Košice má túto letnú sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov

KOŠICE - Po štarte letnej dovolenkovej sezóny na letisku Košice v úvode mája začínajú charterové lety v prvom júnovom týždni naberať na intenzite. K letom do Egypta postupne pribúdajú ďalšie destinácie. Celkovo je na túto sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov, čo predstavuje medziročný nárast o 19 percent.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom manažér pre rozvoj obchodu letiska Juraj Toth s tým, že posilnili aj personálne kapacity. "V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 je plánovaný počet letov nižší len o štyri percentá," uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.

 

img

 

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií vo ôsmich krajinách, ide o Turecko (Antalya), Bulharsko (Burgas), Grécko (Heraklion, Rodos), Chorvátsko (Brač), Egypt (Hurghada, Marsa Matruh), Tunisko (Monastir), Cyprus (Larnaca) a Taliansko (Lamezia Terme).

 

Prečítajte si tiež: Londýnske letisko Heathrow čaká 31-dňový štrajk

 

"Na silnú sezónu sme sa dôkladne pripravili. Posilnili sme personálne kapacity na viacerých oddeleniach vrátane vybavenia cestujúcich, bezpečnostnej kontroly či tímu nakladačov," dodal člen predstavenstva a zástupca výkonného riaditeľa pre prevádzku Štefan Fedák.

 

img

 

Cestujúcim zároveň pripomína, aby si skontrolovali platnosť svojich osobných dokladov a aby prichádzali na letisko s dostatočným predstihom - ideálne dve hodiny pred plánovaným časom odletu. Okrem dovolenkových letov v rámci letného letového poriadku naďalej realizujú z Košíc aj pravidelné lety do Varšavy, Viedne, Prahy, Londýna, Dublinu a Liverpoolu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona