Letisko Heathrow vybavilo minulý rok rekordných 69,4 mil. cestujúcich

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:19 • 2 min
Letisko Heathrow vybavilo minulý rok rekordných 69,4 mil. cestujúcich

Letisko Heathrow vybavilo minulý rok rekordných 69,4 mil. cestujúcich - Doprava Londýnske letisko Heathrow vybavilo minulý rok o 5 % viac cestujúcich a ich počet dosiahol rekordných 69,4 milióna.

slovakia

left justify in out

img

Londýnske letisko Heathrow vybavilo minulý rok o 5 % viac cestujúcich a ich počet dosiahol rekordných 69,4 milióna. Uviedla to dnes spoločnosť BAA, ktorá je prevádzkovateľom jedného z najväčších letísk na svete. Zároveň dodala, že aj vyťaženosť letiska dosiahla rekord pri úrovni 99,2 %.
      "Rast počtu pasažierov na letisku Heathrow bol zvlášť výrazný. Podieľali sa na tom najmä krajiny ako Nemecko, Francúzsko, Švajčiarsko, USA a Brazília," dodala spoločnosť. Celkový počet cestujúcich na letiskách prevádzkovaných BAA vzrástol minulý rok o 3,7 % na 87,4 milióna.
      Firma síce za minulý rok opäť zaznamenala stratu, jej rozsah sa však v porovnaní s rokom 2010 znížil zhruba o 21 %. Zatiaľ čo strata BAA za rok 2010 dosiahla 316,6 milióna libier (375,03 milióna eur), za minulý rok to bolo 255,8 milióna libier.
      BAA vlastní niekoľko letísk v Británii, okrem Heathrow aj londýnske letisko Stansted, na ktorom však počet cestujúcich klesol v roku 2011 o 2,8 %. Ďalšími letiskami vo vlastníctve BAA sú napríklad Edinburgh a Glasgow, aj keď letisko v Edinburghu sa spoločnosť rozhodla po tlaku britskej Komisie pre konkurenciu predať. Komisia zároveň nariadila firme predať aj letisko Stansted.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies