Letisko Heathrow varuje, že stredajší štrajk môže ochromiť prevádzku

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:22 • 2 min
Letisko Heathrow varuje, že stredajší štrajk môže ochromiť prevádzku

Letisko Heathrow varuje, že stredajší štrajk môže ochromiť prevádzku

slovakia

left justify in out

img

Celoštátny štrajk zamestnancov verejného sektora plánovaný v Británii na budúcu stredu (30.11.) môže ochromiť prevádzku na letisku Heathrow. Dnes to oznámila spoločnosť BAA, ktorá najrušnejšie letisko Európy prevádzkuje.
BAA uviedla, že prichádzajúci pasažieri musia 30. novembra rátať s 12-hodinovým zdržaním pre obmedzenú prevádzku pohraničnej služby.
Očakáva sa, že na 24-hodinovom štrajku zvolanom na protest proti zmenám v dôchodkoch vo verejnom sektore sa zúčastnia dva milióny zamestnancov, čím by sa mohol stať najväčšou odborárskou akciou od roku 1979.
Rady na vstupe do Británie môžu byť tak dlhé, že novopríchodzích cestujúcich budú musieť zdržať v lietadlách, varovala BAA. To spôsobí preplnenie letiska, kde nebudú k dispozícii odstavné miesta, hromadné odklady odletov a presmerovanie príchodzích lietadiel na iné britské letiská, uviedol šéf prevádzky Heathrow Norman Boivin v liste leteckým spoločnostiam.
Boivin vyzval letecké spoločnosti, aby znížili počet cestujúcich do Británie, keďže hraničná služba bude schopná vybaviť menej ako 50 percent cestujúcich oproti normálu.
Heathrow podľa BAA počas bežného dňa vybaví približne 180.000 pasažierov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies