Letisko Bratislava vybavilo v júli najviac cestujúcich

NETKY.SK • 19 August 2015, 15:44 • 2 min
Letisko Bratislava vybavilo v júli najviac cestujúcich

BRATISLAVA - Počas prvého celého letného mesiaca vybavilo bratislavské letisko najviac cestujúcich v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Na príletoch a odletoch prešlo v júli bránami najväčšieho domáceho letiska spolu 252 512 pasažierov. "Počet vybavených cestujúcich na Letisku Bratislava každý mesiac od začiatku roka 2015 výrazne stúpa. Mesiac júl bol zatiaľ najsilnejším mesiacom v počte vybavených pasažierov na letisku," informovala agentúru SITA hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.


Najväčšie domáce letisko tak za sedem mesiacov tohto roka vybavilo celkovo 839 836 ľudí. Júlový počet cestujúcich predstavuje 43 % oproti celkovému množstvu vybavených ľudí za šesť mesiacov. Na osobnej preprave za sedem mesiacov má podiel 30 %. Letisko vybavilo v prvom polroku spolu 587 324 cestujúcich, čo znamenalo 22-percentný medziročný nárast v porovnaní s prvou polovicou minulého roka. Počet pohybov lietadiel, teda príletov a odletov, za polrok dosiahol 10 865 a vzrástol o 15 %.


Na bratislavskom letisku sa nedávno vyskytli výraznejšie meškania letov niektorých spoločností, napríklad Ryanairu do Londýna či flydubai do Dubaja. "Štatistiky o meškaní svojich letov si vedú konkrétne letecké spoločnosti. O cestujúcich sa v prípade meškajúcich letov vždy musí postarať letecká spoločnosť, informovať ich o náhradnom čase letu, o možnostiach zrušenia či prebookovania letu a poskytnutí občerstvenia či ubytovania," uviedla Ševčíková. "Letisko len plní pokyny leteckého dopravcu vo vzťahu k cestujúcim," dodala.


Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies