Letecký útok Američanov zasiahol známeho Džihádistu Johna!

NETKY.SK • 13 November 2015, 08:49 • 2 min
Letecký útok Američanov zasiahol známeho Džihádistu Johna!

WASHINGTON - Americké letectvo podniklo nálet v Sýrii, pri ktorom mal byť zasiahnutý terorista známy ako Džihádista John z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Tento maskovaný militant vystupoval vo videu zachytávajúcom usmrtenie dvoch amerických novinárov v auguste 2014, ako aj v ďalších snímkach s vraždami rukojemníkov IS, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca Pentagónu Peter Cook potvrdil, že štvrtkový letecký útok v sýrskom meste Rakka zasiahol Džihádistu Johna, ktorého v minulosti identifikovali ako 27-ročného Mohammeda Emwaziho z Londýna. To, či tento extrémista pri nálete zahynul, nie je dosiaľ známe, dodal Cook s tým, že výsledky operácie hodnotia.

 

Podľa nemenovaného predstaviteľa USA malo americké bezpilotné lietadlo zaútočiť na vozidlo, v ktorom sa pravdepodobne viezol Džihádista John.

 

Naposledy sa Džihádista John objavil na videozázname v januári. Video ho zachytávalo pri poprave japonského rukojemníka Kendžiho Gota. Okrem toho sa Džihádista John podieľal aj na vražde najmenej siedmich ďalších rukojemníkov v Sýrii vrátane dvoch Britov. Celosvetovo, ale smutne známym sa Džihádista John stal pred vyše rokom, keď zavraždil amerických novinárov Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies