Letecký prepravca EasyJet pre brexit zvažuje odchod z Veľkej Británie

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 16:04 • 2 min
Letecký prepravca EasyJet pre brexit zvažuje odchod z Veľkej Británie

LONDÝN - Britský nizkonákladový letecký prepravca EasyJet zvažuje presun svojej centrály do iného štátu Európskej únie. Informoval o tom v piatok portál Sky News.

slovakia

left justify in out

Šéfka spoločnosti Carolyn McCallová mala tento týždeň vo viacerých súkromných rozhovoroch vyhlásiť, že zmenu právneho sídla spoločnosti považuje vzhľadom na rozhodnutie britských voličov vystúpiť z EÚ za "takmer nevyhnutnú".


Pravdepodobne potrvá ešte niekoľko mesiacov, kým plán dostane definitívnu podobu, firma už ale oslovila príslušné úrady vo viacerých členských štátoch únie, s ktorými viedla neformálne rozhovory o možnosti získania licencie leteckého prepravcu, informuje Sky News. Podľa nemenovaného zdroja spoločnosť dostala radu, aby sa transformovala na právnickú osobu registrovanú v niektorom členskom štáte únie a vo Veľkej Británii si vytvorila pobočku. EasyJet medializované informácie nekomentoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies