Letecký deň v Dubovej prilákal takmer osemtisíc návštevníkov

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 10:37 • 2 min
Letecký deň v Dubovej prilákal takmer osemtisíc návštevníkov

BRATISLAVA - Druhý ročník leteckého dňa v Dubovej, ktorý bol v sobotu 30. mája, si prišlo pozrieť takmer osemtisíc návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Organizovalo ho občianske združenie Letecký klub Dubová spolu s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a obcou Dubová. Agentúru SITA informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová. "Letecký deň v Dubovej obhájil svoje dobré meno, ktoré si spravil minulý rok pred prvými tisíckami návštevníkov," povedal predseda kraja Pavol Frešo.


Ľudia videli prelet vládneho špeciálu, letecké akrobacie, pripravený bol tiež bohatý sprievodný program pre deti. Predpoludním si návštevníci mohli pozrieť lietadlá a všetku leteckú techniku ešte na zemi a od dvanástej sa začal program aj vo vzduchu. "Ľudí najviac zaujal majster sveta v leteckej akrobacii Zoltán Veres, ktorého akrobatické vystúpenie sledovali diváci so zatajeným dychom," poznamenala Iveta Tyšlerová. Ponad hlavy im však cez deň prelietavali aj motorové rogalá, vrtuľníky či špeciálne jednotky ministerstva vnútra SR na MI-17 s výsadkármi. Záver Leteckého dňa v Dubovej patril Retro Sky Teamu a Klubu vojenskej histórie Tyrnas, ktorí ukázali vzdušné aj pozemné boje o oslobodenie obce Dubová.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies