Leteckú linku Košice – Varšava spustí poľský LOT 29. marca

NETKY.SK • 16 Február 2016, 15:14 • 2 min
Leteckú linku Košice – Varšava spustí poľský LOT 29. marca

KOŠICE - Pravidelnú leteckú linku medzi Košicami a Varšavou spustia od 29. marca poľské aerolínie LOT. Prevádzka letov bude šesťkrát týždenne s odletmi z Košíc o 5.35 h a spiatočnými letmi z Varšavy o 22.35 h.

slovakia

left justify in out

Okrem spojenia s Poľskom ponúka dopravca s prestupom vo Varšave aj sieť desiatok destinácií v Európe, Severnej Amerike a Ázii. "S rannými odletmi spoločnosti LOT môžu naši slovenskí klienti prestúpiť vo Varšave na všetky ranné odlety v rámci Európy, napríklad do Štokholmu, Londýna, Frankfurtu, Paríža, Bruselu, Düsseldorfu a mnohých ďalších. Sme presvedčení o tom, že LOT má vysoký potenciál stať sa dopravcom prvej voľby pre cestujúcich začínajúcich svoje cesty v Košiciach," uviedol dnes pre novinárov Adrian Kubicki, riaditeľ komunikácie spoločnosti LOT.

 

Novú linku z východoslovenskej metropoly budú zabezpečovať turbovrtuľové lietadlá značky Bombardier, v ponuke sú tri cestovné triedy. Samotný let bude trvať zhruba hodinu, prestupy do iných destinácií v západnej Európe začínajú od 30 minút. Z Košíc tak podľa Kubického môžu cestujúci absolvovať svoje pracovné cesty v priebehu jedného dňa, bez potreby prenocovania.

 

LOT poskytuje lety do viac ako 60 destinácií v rámci celého sveta. Košice sú jednou z prvých destinácií, ktoré poľský národný dopravca otvára po formálnom skompletizovaní reštrukturalizačného procesu. Spolu s Košicami sú to Luxemburg, Ľubľana, Atény, Bejrút či Nice.

 

Podľa Letiska Košice je príchod ďalšieho sieťového dopravcu veľkým krokom k zlepšeniu leteckej dostupnosti nielen Košíc, ale celého východného Slovenska. "Žiadne iné slovenské letisko sa nemôže pochváliť tým, že má troch sieťových prepravcov," povedal marketingový manažér letiska Juraj Toth.

 

Letecké spojenie Košíc so svetom zabezpečujú aj České aerolínie cez Prahu a Austrian Airlines cez Viedeň, priame destinácie z východu Slovenska ponúka aj Wizz Air.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies