Leteckí záchranári zasahovali v Tatrách dvakrát

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:53 • 2 min
Leteckí záchranári zasahovali v Tatrách dvakrát

POPRAD - Leteckí záchranári z Popradu leteli dnes popoludní do Vysokých Tatier dvakrát. Ich prvý let smeroval do Lomnického sedla k 35-ročnému turistovi, ktorý počas túry pocítil náhlu nevoľnosť a upadol do bezvedomia.

slovakia

left justify in out

Do terénu bol na lane vysadený lekár aj záchranár Horskej záchrannej služby. Pri ich príchode bol už turista pri vedomí. Po neodkladnom ošetrení ho v transportnej sedačke evakuovali z terénu a s podozrením na epileptický záchvat previezli do Popradu.


Následne bola posádka vrtuľníka privolaná opäť do Tatier. Ich pomoc potreboval turista, ktorého počas túry v Štôlskej doline zasiahla väčšia uvoľnená skala. Turista mal pomliaždeniny, poranené rebrá aj nohu. Lekár so záchranárom mu zranenia na mieste ošetrili, následne bol vrtuľníkom prevezený do popradskej nemocnice.


O akciách informovala Zuzana Turočeková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air – Transport Europe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies