Leteckí záchranári z Popradu pomáhali dvom zraneným lyžiarom

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 19:00 • 2 min
Leteckí záchranári z Popradu pomáhali dvom zraneným lyžiarom

POPRAD - Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela v nedeľu na pomoc dvom lyžiarom. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby AIR – Transport Europe (VZZS ATE) Zuzana Hopjaková informovala, že dopoludnia ich privolali k úrazu 25-ročnej freeridistky, ktorá v oblasti Lukového kotla v Nízkych Tatrách padala dole žľabom približne 350 metrov.

slovakia

left justify in out

"Aj napriek vážne zranenému kolenu mala freeridistka veľké šťastia, že pri takomto dlhom páde neutrpela žiadne ďalšie vážne poranenia. Lekár leteckých záchranárov bol do terénu vysadený pomocou techniky palubného navijaka. Poskytol jej primárne zdravotné ošetrenie a v spolupráci s prítomnými horskými záchranármi bola pripravená na evakuáciu z miesta udalosti," priblížila Hopjaková s tým, že počas medzipristátia pacientku preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave previezli do nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.

 

"Krátko po návrate na svoju základňu v Poprade prišla ďalšia výzva o súčinnosť pri záchrannej akcii. Rýchly a šetrný transport potreboval aj 26-ročný lyžiar, ktorý si pádom na svahu v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici poranil chrbticu. Aj v tomto prípade použili leteckí záchranári lanovú techniku," doplnila hovorkyňa VZZS ATE. Po ošetrení a evakuácii z terénu bol zranený lyžiar prevezený do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies