Leteckí záchranári v Omšení ratovali muža v bezvedomí

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 15:56 • 2 min
Leteckí záchranári v Omšení ratovali muža v bezvedomí

OMŠENIE - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) ATE zo strediska Trenčín zasahovala dnes dopoludnia pri obci Omšenie v Trenčianskom okrese. Zachraňovali 48-ročného muža, ktorý bol v bezvedomí.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala PR manažérka VZZS ATE Zuzana Hopjaková, muža našli na prízemí rodinného domu príbuzní ležať v bezvedomí. „K zranenému vyslali aj pozemných záchranárov. Na mieste začali neodkladné resuscitačné postupy. Po prílete vrtuľníka lekár leteckých záchranárov pokračoval v rozšírenej resuscitácii, ktorá bola úspešná,“ uviedla Hopjaková.

 

Ako dodala, pacienta preložili na palubu vrtuľníka, ktorý pristál na miestnom futbalovom ihrisku. Napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu ho v kritickom stave letecký záchranársky tím previezol na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice v Trenčíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona