Leteckí záchranári ratovali vodičov i sedemročného lyžiara

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 06:50 • 2 min
Leteckí záchranári ratovali vodičov i sedemročného lyžiara

BRATISLAVA - Leteckých záchranárov včera privolali k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi obcou Nová Dedinka smerom na obec Tureň (okres Senec).

slovakia

left justify in out

Následkom šmyku narazilo osobné auto, v ktorom sa viezli štyria pasažieri, do stromu. Najťažšie zraneného vodiča museli hasiči z auta vyslobodiť. Štyridsaťsedem ročný muž utrpel poranenie chrbtice, brucha a zlomeninu hornej a dolnej končatiny. Bol pri vedomí, so záchranármi komunikoval. Leteckí záchranári ho transportovali na centrálny príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Ostatní zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby AIR - Transport Europe Zuzana Hopjaková, posádka zo Žiliny zas letela predpoludním na pomoc 7-ročnému lyžiarovi, ktorý spadol na lyžiarskom svahu a vážne si poranil dolnú končatinu. Privolaní horskí záchranári mu zranenie zafixovali a priviezli k vrtuľníku, ktorý malého pacienta previezol do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Posádku leteckých záchranárov z Nitry podvečer privolali k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi obcou Horné Semerovce a obcou Tupá (okres Levice). Vodič osobného auta si po čelnom náraze do dodávky poranil hlavu, sťažoval sa na bolesti v oblasti dolnej končatiny. Pilot vrtuľníka pristál na ceste v blízkosti nehody. Po doplnení liečby 34-ročného zraneného muža v stabilizovanom stave letecky previezli do Fakultnej nemocnice v Nitre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona