Leteckí záchranári previezli do nemocnice muža, ktorý sa v lese ťažko zranil

NETKY.SK • 28 September 2017, 07:26 • 2 min
Leteckí záchranári previezli do nemocnice muža, ktorý sa v lese ťažko zranil

SNINA - Leteckí záchranári z Košíc dnes popoludní pomáhali 47-ročnému mužovi, ktorého počas lesných prác zasiahol konár, následkom čoho utrpel rozsiahle poranenia, najmä v oblasti tváre.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková, pacienta ošetrila rýchla lekárska pomoc, ktorá ho následne previezla do nemocnice v Snine.

 

Rozsah a vážnosť poranení pacienta si však vyžadovali ďalší transport do vyššie špecializovaného zdravotníckeho zariadenia. Záchranársky vrtuľník z Košíc preto po neodkladnom vzlete zo svojej základne smeroval do Sniny. Lekár leteckých záchranárov si zraneného muža prevzal na vhodnej pristávacej ploche.

 

Po preložení na palubu vrtuľníka ho v stabilizovanom stave pri vedomí previezli na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies