Leteckí záchranári pomáhali hubárovi v Hriňovej, ktorý pocítil náhlu nevoľnosť

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 08:53 • 2 min
Leteckí záchranári pomáhali hubárovi v Hriňovej, ktorý pocítil náhlu nevoľnosť

HRIŇOVÁ - Leteckí záchranári dnes dopoludnia pomáhali hubárovi s kolapsovým stavom. Muž sa aj spolu ďalším hubárom nachádzal v lesnatom teréne nad Vrchslatinou v Hriňovej (okres Brezno), keď pocítil náhlu nevoľnosť a nemohol ďalej pokračovať v ceste.

slovakia

left justify in out

"Vďaka pohotovej a rýchlej koordinačnej akcie operačného strediska, Hasičského záchranného zboru, polície a Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE sa podarilo dvoch stratených hubárov v ťažko dostupnom teréne rýchlo lokalizovať," priblížila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

 

Lekára leteckých záchranárov spustili do terénu pomocou palubného navijaka. Po poskytnutí primárneho zdravotného ošetrenia pacientovi, boli obaja z terénu evakuovaní a následne prevezení na najbližšie bezpečné miesto, kde mali prístup aj ostatné záchranárske zložky.

 

"Pacient bol odovzdaný do ďalšej starostlivosti hasičskému záchrannému zboru. Posádka leteckých záchranárov sa vrátila späť na svoju základňu do Banskej Bystrice," dodala Hopjaková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies