Leteckí záchranári pomáhali horolezcovi

NETKY.SK • 1 Február 2016, 07:46 • 2 min
Leteckí záchranári pomáhali horolezcovi

BRATISLAVA - Leteckí záchranári dnes museli na severnej stene Ďumbiera prísť na pomoc 52-ročnému horolezcovi z Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa leteckých záchranárov AIR-TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková, počas lezenia na ľadopáde Modrý ľad v masíve severnej steny Ďumbiera sa horolezec pošmykol na zľadovatenej ploche, pričom si poranil nohu. Kvôli silnému nárazovému vetru musel lekára leteckých záchranárov pilot vysadiť pomocou palubného navijaka približne 200 metrov od miesta zraneného. Spolu s členmi Horskej záchrannej služby mu na mieste poskytli prvotné ošetrenie a pripravili na letecký transport. Zraneného museli následne záchranári preniesť späť na miesto, odkiaľ bol do terénu lanom spustený lekár. V transportnej sedačke ho z miesta evakuovali a počas medzipristátia preložili na palubu vrtuľníka. V stabilizovanom stave bol prevezený a odovzdaný do rúk lekárov v Jasnej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies