Leteckí dispečeri budú mať porovnateľný pracovný čas ako v EÚ

NETKY.SK • 28 Október 2014, 16:25 • 2 min
Leteckí dispečeri budú mať porovnateľný pracovný čas ako v EÚ

BRATISLAVA - Riadiaci letovej prevádzky na Slovensku budú mať porovnateľné podmienky organizácie pracovného času s kolegami v členských štátoch Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Dĺžka ich pracovnej zmeny, vrátane nočnej, nepresiahne dvanásť hodín počas 24 hodín nasledujúcich po sebe. Vyplýva to z novely zákona o organizácii pracovného času v doprave a zo súvisiacich zmien zákona o civilnom letectve, ktorú podpísal prezident SR Andrej Kiska.

 

Novela zákona nadobudne účinnosť 1. decembra tohto roku. V dôsledku zmeny organizácie pracovného času sa podľa ministerstva dopravy počet riadiacich letovej prevádzky nezvýši. Zmeny budú mať celkový pozitívny dopad na kvalitu poskytovaných letových prevádzkových služieb. Vypustil sa limit súhrnného času prestávok v práci riadiacich letovej prevádzky, ktorý v súčasnosti nesmie presiahnuť 25 % pracovného času. Dispečeri budú mať zaručenú prestávku v trvaní najmenej tridsať minút po dvoch hodinách práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies