Letecké spoločnosti zaznamenali po brexite zvýšený záujem o letenky do Británie

NETKY.SK • 8 August 2016, 12:59 • 2 min
Letecké spoločnosti zaznamenali po brexite zvýšený záujem o letenky do Británie

LONDÝN - Letecké spoločnosti zaznamenali zvýšený záujem o letenky do Británie po júnovom referende, v ktorom voliči rozhodli o jej vystúpení z Európskej únie, tzv. brexite, čo viedlo k prudkému oslabeniu libry. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa údajov spoločnosti ForwardKeys sa počet rezervácií na lety smerujúce do Británie za štyri týždne od 23. júna (keď sa konalo referendum) do 21. júla zvýšil o 4,3 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Na ilustráciu, mesiac pred referendom sa počet rezervovaných leteniek naopak znížil medziročne o 2,8 %.

 

Kurz libry totiž po referende oproti doláru aj euru klesol o zhruba 10 %. To obyvateľom USA a euroregiónu zlacňuje pobyt v Británii.

 

Spoločnosť ForwardKeys ďalej uviedla, že za 28 dní od referenda stúpol počet rezervovaných leteniek z krajín mimo Európy do Británie medziročne o 8,6 %, zatiaľ čo pred referendom klesol o 0,1 %. Najviac sa pritom zvýšil záujem o lety z Hongkongu, USA a Kanady.

 

Záujem o letenky z Európy do Británie v období od 23. júna do 21. júla síce klesol o 1,8 %, ale to je lepší výsledok ako úbytok rezervácií o 6,8 % mesiac pred konaním referenda.

 

Zvýšený záujem turistov o návštevu Británie je dobrá správa pre ostrovnú ekonomiku, ktorá sa pripravuje na výrazné spomalenie rastu a obáva sa recesie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies