Letecké spoločnosti v USA očakávajú v lete rekordný počet cestujúcich

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 08:40 • 2 min
Letecké spoločnosti v USA očakávajú v lete rekordný počet cestujúcich

NEW YORK - Americké letecké spoločnosti očakávajú túto letnú sezónu rekordný počet cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Obchodné a lobingové združenie Airlines for America predpovedá, že po nedávnej vzpruhe americkej ekonomiky by mali tamojšie letecké spoločnosti medzi 1. júnom a 22. augustom vybaviť až 222 miliónov cestujúcich. Americkým aerolíniám sa tým podarí prekonať rekordnú turistickú sezónu z leta roku 2007, keď ich služby využilo 217,6 milióna ľudí, konštatuje agentúra AP.

 

Tento údaj počíta aj s cestujúcimi na medzinárodných letoch, ktorých objem by mal tiež dosiahnuť rekordné hodnoty.

V priemere by tak malo v Spojených štátoch denne letieť 2,4 milióna osôb, čo je o 4,5 percenta viac než tomu bolo vlani v lete.

 

Americké letecké spoločnosti v uplynulých rokoch dôkladne obmedzovali a kontrolovali svoje rozširovanie. V aktuálnom období ale rýchlo rozširujú možnosti počtu prepravených cestujúcich. Kapacitu zvyšujú buď využívaním väčších strojov, alebo pridávaním dodatočných rád do starých lietadiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies