Letecké spoločnosti pripravujú novinku, lietať sa bude v tejto polohe!

NETKY.SK • 15 Apríl 2019, 07:32 • 2 min
Letecké spoločnosti pripravujú novinku, lietať sa bude v tejto polohe!

BRATISLAVA - Čoskoro sa bude lietadlom cestovať úplne inak ako doteraz.

slovakia

left justify in out

Ten, kto cestuje letecky častejšie zrejme vie, že nízkonákladové spoločnosti sa v záujme úspory a priaznivej ceny leteniek snažia o čo najekonomickejšie lietanie. Obvykle ide o zmenšovanie priestorov na sedenie i batožinu, aby sa na palubu zmestilo čo najviac pasažierov. Ale čo ak by ste počas letu stáli?

 

Presne to teraz zvažuje viacero leteckých spoločností. Istá talianska firma totiž na veľtrhu v nemeckom Hamburgu predstavila prototyp špeciálnych „operadiel“ určených na leteckú prepravu. Ide o systém, ktorý nemá klasické sedadlo, ale len akýsi „výstupok“ podobný sedadlu na bicykli. Cestujúci by teda počas celej cesty v podstate stál, respektíve sa podopieral, čím by sa ušetrilo na každom pasažierovi približne 16 centimetrov a jedno lietadlo by tak mohlo prepraviť o 20 percent viac ľudí.

 

Konkrétne mená leteckých spoločností, ktoré budú tento nový systém zavádzať zatiaľ známe nie sú, no Ryanair mal takéto plány už v roku 2012. Dá sa preto očakávať, že práve táto spoločnosť bude lety „postojačky“ prevádzkovať. K nej by sa mohli pridať aj EasyJet, British Airways či American Airlines.

 

Názory potenciálnych cestujúci na nový typ „sedenia“ sa však rôznia. Mnohí ho považujú nielen za nepohodlný, ale voči zákazníkom aj nezdvorilý. Letecké spoločnosti však tvrdia, že ak by sa rozhodli pre zavedenie takéhoto lietania, išlo by zásadne len o lety na krátke vzdialenosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona