Letecké spoločnosti odkláňajú dopravu do iných miest v Belgicku

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 17:36 • 2 min
Letecké spoločnosti odkláňajú dopravu do iných miest v Belgicku

BERLÍN - Letecká spoločnosť Brussels Airlines obnovuje premávku niektorých komerčných letov z Belgicka. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s tým, že na odlety využívajú letiská v mestách Liege a Antverpy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Domovské letisko Zaventem v Bruseli, ktoré odbaví 23 miliónov cestujúcich ročne, ostáva po utorňajšom teroristickom útoku uzatvorené minimálne do nedele.
Pre zablokovanie bruselského medzinárodného letiska, ku ktorému došlo tesne pred veľkonočnými sviatkami a predĺženým víkendom, musia letecké spoločnosti rušiť alebo odkláňať lety do iných letísk v Belgicku. "Sú tam veľké škody a pre pokračujúce vyšetrovanie nemáme prístup do budovy," vyhlásil dnes manažment letiska Zaventem na Twitteri.


Spoločnosť Brussels Airlines, ktorej 45-percentný podiel vlastní nemecká Lufthansa, už ohlásila, že nebude schopná dodržať letový poriadok v jeho bežnom rozsahu vzhľadom na menšiu kapacitu letísk v Liege a Antverpách. Prioritnými sú lety do obľúbených dovolenkových krajín počas Veľkej noci, ako sú Španielsko, Francúzsko a Taliansko, uviedla hovorkyňa týchto aerolínií.


Brussels Airlines, ktoré lietajú tiež do viacerých afrických destinácií, vyslali do Afriky päť prázdnych lietadiel, aby odtiaľ priviezli nazad cestujúcich a odkláňa dva lety z Afriky do Zürichu.


Letecká spoločnosť Ryanair presmerovala až do utorka večera všetky svoje lety na letisko v Charleroi. Menší dopravcovia ako Vueling a Jetairfly, ktorých vlastní cestovná kancelária TUI, premávajú cez letiská v mestách Liege, Charleroi a Ostend.


Lufthansa zrušila všetky lety do Bruselu až do utorka a cestujúcich preváža po 400-kilometrovej trase do Frankfurtu autobusmi.


Aerolínie EasyJet presmerovali lety do Lille v severnom Francúzsku. Britská spoločnosť British Airways zrušila na dnes svoje lety do Belgicka a prehodnocuje situáciu na piatok.


Kapacita na belgických menších letiskách je však obmedzená, upozorňuje Reuters.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona