Letecké spojenie Košice - Londýn využilo už vyše 30-tisíc cestujúcich

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 11:15 • 2 min
Letecké spojenie Košice - Londýn využilo už vyše 30-tisíc cestujúcich

KOŠICE - Leteckú linku Košice – Londýn za prvých šesť mesiacov od jej spustenia v septembri minulého roka už využilo vyše 30.000 cestujúcich. Informovalo o tom dnes vedenie košického letiska.

slovakia

left justify in out

Leteckú prepravu zabezpečuje spoločnosť Wizz Air strojmi typu Airbus A320. V súčasnosti spojenie prevádzkuje päťkrát týždenne, počas leta sa frekvencia zvýši na sedem letov v týždni.
      

"Na oboch stranách sa preukázal vysoký záujem o toto spojenie a my sa už tešíme na ešte viac cestujúcich na uvedenej linke v priebehu blížiacich sa letných mesiacov," povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva a. s. Letisko Košice Karl Dandler. Ako ďalej konštatoval, košické letisko je na prvom mieste v rebríčku všetkých 96 letísk, na ktoré lieta Wizz Air, v ukazovateli "on time performance". "Znamená to, že lietadlá Wizz Air odlietajúce z Košíc prakticky nikdy nemajú meškanie spôsobené letiskom," povedal.
      

Viceprimátorka Košíc a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus Renáta Lenártová vyjadrila potešenie, že vďaka leteckému spojeniu do východoslovenskej metropoly zavítalo viac ako 2000 anglických turistov. "Som si istá, že omnoho viac Angličanov ich bude nasledovať počas nadchádzajúcich teplejších mesiacov, keď Košice dýchajú jedinečnou miestnou atmosférou premiešanou s multikultúrnym duchom mesta," dodala.
      

Ako úspešnú hodnotí linku aj vedenie spoločnosti Wizz Air.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies