Letecké pátranie po zmiznutom lietadle zrušili, lode však pátrajú ďalej

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 07:43 • 2 min
Letecké pátranie po zmiznutom lietadle zrušili, lode však pátrajú ďalej

CANBERRA - Austrálsky úrad pre námornú bezpečnosť (AMSA) dnes v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok zrušil letecké pátranie na pravdepodobnom mieste zrútenia nezvestného lietadla malajzijských aerolínií v južnej časti Indického oceánu, približne 2500 kilometrov juhozápadne od austrálskeho mesta Perth.

slovakia

left justify in out

V pátraní po troskách, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého lietadla, však pokračujú lode, ktoré v uvedenej oblasti operujú, uviedol úrad na sociálnej sieti Twitter. Nepriaznivé počasie v takzvanom južnom koridore predpovedajú meteorológovia aj na nasledujúcich 24 hodín. 
      

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines, ktorého cieľom bol Peking, zmizol 8. marca z obrazoviek civilných radarov necelú hodinu po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Na palube sa nachádzalo 239 ľudí, z nich dve tretiny tvorili čínski cestujúci. 
      

Odvtedy sa už lietadlo počas letu neozvalo. Na niekoľkých sériách družicových záberov sa v Indickom oceáne podarilo objaviť trosky rôznej veľkosti, ktoré by mohli pochádzať z nezvestného lietadla.
      

Predstaviteľka leteckej spoločnosti Malaysia Airlines, ktorej Boeing 777-200ER patrí, dnes oznámila, že aerolínie sú pripravené na prípadné súdne pokračovanie, ktoré by prípad zmiznutého lietadla mohol mať.
      

"Keď príde na súdnu dohru, budeme sa tým zaoberať," povedala predstaviteľka aerolínií, ktorá si neželala byť menovaná. "Nepočula som, že by príbuzní malajzijských pasažierov hovorili o nejakom súde, ale ak nás chcú zažalovať, majú na to právo," dodala predstaviteľka Malaysia Airlines.
      

Americká právnická kancelária Ribeck Law ešte v stredu oznámila, že je pripravená zastupovať príbuzných pasažierov v súdnom spore proti spoločnostiam Malaysia Airlines a Boeing.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies