Letecké opravovne Trenčín opravia lietadlo litovských ozbrojených síl

NETKY.SK • 27 Február 2017, 12:06 • 2 min
Letecké opravovne Trenčín opravia lietadlo litovských ozbrojených síl

TRENČÍN - Letecké opravovne Trenčín (LOTN) zrealizujú generálnu opravu lietadla L-410 UVP vo vlastníctve Ozbrojených síl Litovskej republiky. Zákazku získala spoločnosť patriaca pod Ministerstvo obrany SR v medzinárodnom tendri.

slovakia

left justify in out

"Opravy sa budú týkať revízie trupu, systémov, technických celkov a zariadení lietadla, modernizácie avionických systémov, generálnej opravy dvoch leteckých motorov a dvoch vrtúľ, spresnila hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková. "Stroj by mal byť opravený a zmodernizovaný ešte v tomto roku," dodala hovorkyňa.

 

Lietadlo vyrobili pred 35 rokmi, poslednou revíziou prešlo v roku 2006 a spolu nalietalo 5543 letových hodín od začiatku jeho prevádzky.

 

Hovorkyňa rezortu obrany pripomenula, že pre LOTN je zákazka ďalším úspechom v medzinárodných súťažiach po tom, čo v roku 2016 vyhrali tender na generálne opravy vrtuľníkov pre NATO. "Je to zároveň ďalšia veľmi dobrá správa pre trenčiansky región, pretože LOTN sú v oblasti významným zamestnávateľom," uviedla Capáková. Upozornila, že nové zákazky umožňujú LOTN zamestnávať viac ľudí. "Z posledné obdobie sa v podniku navýšila zamestnanosť približne o 30 ľudí," informovala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies