Letecké opravovne Trenčín by mohol spravovať súkromník

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 12:58 • 2 min
Letecké opravovne Trenčín by mohol spravovať súkromník

BRATISLAVA - Štát chce po vojenských opravárenských podnikoch v Trenčíne a Novákoch prenajať súkromnému sektoru aj Letecké opravovne Trenčín (LOT). Na najbližšie rokovanie vlády predloží materiál v tomto duchu minister obrany Martin Glváč (Smer-SD). Avizoval to v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

"Chceme ich ako jeden z posledných podnikov teraz medzinárodným tendrom prenajať, aby sme udržali zamestnanosť, pretože tieto firmy boli nadimenzovane ešte na veľkú československú armádu," povedal. Z rozpočtu Ozbrojených síl SR ich podľa jeho slov nemožno udržať.

 

Šéf rezortu tiež v relácii priblížil, čo sa stane s ruskými vrtuľníkmi MI-17, ktoré by mali nahradiť americké vrtuľníky Black Hawk UH-60M. Nákup deviatich strojov tento týždeň odobrila vláda aj Bezpečnostná rada SR. Ruské stroje majú podľa Glváča postupne dožívať a budú vyraďované. Priblížil, že ministerstvo by ich mohlo následne odpredať.

Vrtuľníky Black Hawk budú slúžiť na podporu pozemných síl, ale aj pri záchranných prácach, ozrejmil Glváč.

 

Zároveň sa tak má Slovensko zbavovať závislosti od ruskej techniky. S touto potrebou súhlasí aj exminister a poslanec Národnej rady SR Martin Fedor (nezaradený). Americké vrtuľníky považuje za výborné, je však podľa neho otázne, či Slovensko dokáže tento nákup zužitkovať v rámci regionálnej spolupráce.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies