Letecké neštastie vrtuľníka: Nemocnica o stave zraneného bude informovať iba príbuzných

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 13:33 • 2 min
Letecké neštastie vrtuľníka: Nemocnica o stave zraneného bude informovať iba príbuzných

KOŠICE – Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice nebude verejnosti poskytovať informácie o zdravotnom stave prvého pilota vojenského vrtuľníka 38-ročného Petra Pavlinského, ktorý je hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová. „Univerzitná nemocnica bude poskytovať informácie o jeho zdravotnom stave iba najbližším príbuzným,“ povedala Šustová. Nevyjadrila sa ani, ako dopadla operácia.

 

Minister obrany Martin Glváč v noci po tragickej nehode vrtuľníka Mi-17 navštívil jedného z dvoch ťažko zranených vojakov v nemocnici v Košiciach. „Ak bude potrebné darovať krv, či už v rámci ministerstva alebo ozbrojených síl, sme pripravení,“ informoval po návšteve minister. Druhý zranený vojak, ktorý leží na oddelení prešovskej nemocnice, sa už operácii podrobil a je pri vedomí. 

 

Tragická nehoda vrtuľníka Mi-17 sa stala v utorok 28. júla v lokalite Hradisko pri obci Geraltov v okrese Prešov. Vrtuľník Mi-17 vzlietol o 13:30 zo základne v Prešove. Posádka si precvičovala pristátie v teréne, keď s nimi tesne po 14. hodine stratila riadiaca veža spojenie. Krátko na to vzlietol na miesto vrtuľník leteckej pátracej záchrannej služby, ktorému sa podarilo miesto nehody lokalizovať. 

 

Pád vojenského vrtuľníka v utorok neprežil kpt. Richard Sépi. Oficiálne to potvrdili z tlačového odboru ministerstva obrany. Išlo o druhého pilota vrtuľníka. Mal 40 rokov. Zostala po ňom žena a dieťa. Prvým pilotom bol kpt. Peter Pavlinský. Palubný technik na palube havarovaného stroja bol ppráp. Tibor Šoltés. Obaja utrpeli ťažké zranenia. Obaja piloti boli skúsení, nalietaných mali vyše 1 300 letových hodín a 900 letových hodín mal palubný technik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona