Letecké nešťastie: Na Havaji sa zrazili dva vrtuľníky

NETKY.SK • 15 Január 2016, 15:07 • 2 min
Letecké nešťastie: Na Havaji sa zrazili dva vrtuľníky

HONOLULU - Po zrážke dvoch vrtuľníkov americkej námornej pechoty s dokopy 12 osobami pri pobreží sopečného ostrova Oahu na východe Havajských ostrovov záchranári stále pátrajú po všetkých pasažieroch.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na americkú pobrežnú stráž.


Šéfka pobrežnej stráže Sara Mooersová pre AP povedala, že na palube každého z vrtuľníkov sa nachádzalo šesť osôb a trosky strojov popadali mimo pobrežia. Príčinu tohto tragického incidentu, ktorý sa stal v noci nadnes miestneho času, ani informáciu o prípadných nájdených preživších zatiaľ neuviedla.

 


Námorná pechota zverejnila na Twitteri správu o intenzívnom pátraní po posádkach dvoch transportných vrtuľníkov Sikorsky CH-53.


Televízna stanica NBC informovala, že nasadený vrtuľník a lietadlo americkej pobrežnej stráže lokalizovali v pobrežných vodách ostrova Oahu horiace trosky a prázdny záchranný čln. Pátranie komplikuje tma a príboj s vlnami siahajúcimi do výšky štyroch metrov.


Pátraciu a záchrannú operáciu po zrážke vojenských vrtuľníkov Sikorsky CH-53 potvrdil pre AP veliteľ námornej pechoty Timothy Irish. Vrtuľníky podľa neho patrili do pluku pôsobiaceho na miestnej základni amerického vojenského námorníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona