Letecká spoločnosť zakázala prepravu psov a mačiek

NETKY.SK • 14 December 2018, 13:36 • 2 min
Letecká spoločnosť zakázala prepravu psov a mačiek

BRATISLAVA - Ak sa chystáte v najbližšej dobe letieť cez spoločnosť Delta Air Lines, možno budete nemilo prekvapení. Svojho štvornohého kamoša budete asi musieť nechať doma.

slovakia

left justify in out

V súlade so zavedením nového trendu sa spomínaná letecká spoločnosť viac zameriava na emočnú stránku zvierat počas letu. Preto zaviedla nové pravidlo pre zvieratá mladšie ako štyri mesiace. Tie nebudú môcť cestovať so svojimi pánmi od 18. decembra. Pravidlo sa bude týkať aj letov nad 8 hodín, a to pre všetky zvieratá. Opatrenia sú zamerané najmä na prípady, kedy počas letu dochádzalo k úniku zvierat z ocharnných klietok. Podľa štatistík sa za posledné dva roky v lietadlách zvýšilo znečistenie priestoru pre zvieratá o viac ako 84%. Zavedením pravidla spoločnosť argumentuje incidentom, ktorý sa odohral minulý rok v lete. Jeden z cestujúcich spoločnosti Delta Air Lines musel byť hospitalizovaný po tom, ako ho napadol pes, ktorý sa dostal von z klietky počas letu.

 

img

 

Delta Air Lines, ktorá prepravuje okolo 250 000 zvierat ročne tvrdí, "že nové nariadenia sú zamerané na ochranu práv cestujúcich. Budeme pokračovať v posilňovaní bezpečnosti počas letov, pretože zdravie a pocit bezpečia sú základnými hodnotami spoločnosti." 



V marci sa letecká spoločnosť začala pýtať všetkých cestujúcich, ktorí sa pokúšali nastúpiť na palubu so služobným zvieraťom, aby 48 hodín pred odletom preukázali, že ich zviera je v dobrom zdravotnom stave a bolo očkované. Vyžadovalo sa tiež, aby cestujúci predložili list podpísaný lekárom alebo licencovaným profesionálom v oblasti duševného zdravia svojho domáceho miláčika.
Zákon o prístupe leteckého dopravcu uvádza, že letecké spoločnosti nemusia prijať na svoje paluby hady, plazy, fretky, hlodavce alebo pavúky.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona