Letecká spoločnosť Travel Service vlani prepravil vyše šesť miliónov ľudí

NETKY.SK • 16 Január 2017, 17:33 • 2 min
Letecká spoločnosť Travel Service vlani prepravil vyše šesť miliónov ľudí

BRATISLAVA - Česká letecká spoločnosť Travel Service, ktorá pôsobí aj na Slovensku, vlani prepravila celkovo takmer 6,3 milióna cestujúcich, čo je medziročne o 9,6 % viac. Pravidelné linky, ktoré aerolínie prevádzkujú pod obchodnou značkou SmartWings, s 1,9 milióna pasažiermi zaznamenali zvýšenie o 25 %. Ako spoločnosť v pondelok informovala, v minulom roku uskutočnila 46 577 letov pri náraste o 14 %.

slovakia

left justify in out

"Teší nás, že preprava na pravidelných linkách SmartWings zaznamenáva ďalší výrazný nárast, čo je v súlade so stratégiou spoločnosti reflektujúcou súčasný trend spôsobu voľby dopravy. Na letoch z Českej republiky ponúkame osemdesiat percent sedačkovej kapacity na pravidelných linkách SmartWings a klienti si môžu vybrať až zo sto destinácií," povedal hlavný manažér značky SmartWings Radek Müller.


SmartWings má vlastné priame lety do 61 destinácií, v spolupráci s inými partnerskými leteckými spoločnosťami umožňuje letieť do 99 destinácií. Okrem pravidelných liniek pod značkou SmartWings prevádzkuje Travel Service aj charterové lety pre cestovné kancelárie z Českej republiky, Poľska, Maďarska, zo Slovenska a z Francúzska. Lety si u aerolínií pravidelne objednávajú tiež medzinárodné firmy, športové či humanitárne organizácie.


Travel Service prevádzkuje lety po celom svete. Na charterových letoch minulý rok letelo s Travel Service 2,7 milióna pasažierov. Ďalších takmer 1,7 milióna cestujúcich prepravil Travel Service na palubách svojich lietadiel pre iných dopravcov.


Flotilu Travel Service tvorí 37 lietadiel - 32 Boeingov 737 (737-900ER, 737-800, 737-700), jeden veľkokapacitný Airbus A330 pre diaľkové lety a štyri stroje Cessna model 680 Citation Sovereign pre privátne lety.


Prevádzku v letnej sezóne posilňuje Travel Service prenájmom ďalších lietadiel od iných leteckých spoločností. Travel Service má podpísané objednávky na tridsať nových moderných lietadiel Boeing 737 MAX, ktoré spoločnosť získa v rokoch 2018 až 2023 a stane sa prvou leteckou spoločnosťou v strednej a vo východnej Európe, ktorá bude prevádzkovať lietadlá tohto typu.


Travel Service je najväčšia česká letecká spoločnosť, vznikla v roku 1997. Okrem Českej republiky pôsobí na Slovensku, v Poľsku a Maďarsku, kde má svoje dcérske spoločnosti. Travel Service je druhým najväčším akcionárom Českých aerolínií s podielom 34 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies