Letecká spoločnosť suspendovala kapitána, ktorý vykrikoval o bombe

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 07:08 • 2 min
Letecká spoločnosť suspendovala kapitána, ktorý vykrikoval o bombe

Letecká spoločnosť suspendovala kapitána, ktorý vykrikoval o bombe - Krimi Americká letecká spoločnosť JetBlue suspendovala dnes kapitána, ktorý strašil pasažierov bombou a vyzýval ich, aby sa modlili. Správanie sa kapitána Claytona Osbona spôsobilo, že l

slovakia

left justify in out

img

Americká letecká spoločnosť JetBlue suspendovala dnes kapitána, ktorý strašil pasažierov bombou a vyzýval ich, aby sa modlili.
      Správanie sa kapitána Claytona Osbona spôsobilo, že lietadlo smerujúce z New Yorku do Las Vegas muselo pristáť v Texase. Cestujúci si všimli, že sa niečo deje, keď sa kapitán vyrútil z kokpitu a snažil sa dostať do obsadenej kúpeľne.
      Osbon vykrikoval o bombe a kričal, že lietadlo sa zrúti. "Nikto nevedel, čo má robiť, pretože to bol kapitán lietadla," povedal pasažier Don Davis. "Len tak nevyskočíte a nezaútočíte na kapitána," dodal Davis.
      Štyria muži však s použitím pásov zo sedadiel spútali kapitánovi ruky a držali ho na zemi vyše 20 minút, kým druhý pilot a pilot mimo služby, ktorý bol na palube, pristáli s lietadlom v texaskom Amarille.
      Šéf leteckej spoločnosti Dave Barger pre televíziu NBC povedal, že Osbon je "výborný profesionál", ktorého roky osobne poznal. Pilotom spoločnosti bol od roku 2000.
      V kapitánových záznamoch nič nenasvedčovalo, že by mohol byť rizikom. Nie je jasné, či bude čeliť trestnej alebo občiansko-právnej žalobe. Podľa bezpečnostného pracovníka Tonyho Antolina došlo u Osbona k emocionálnemu alebo psychickému zrúteniu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies