Letecká spoločnosť Ryanair dostala pokutu 400 tisíc eur

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 07:46 • 2 min
Letecká spoločnosť Ryanair dostala pokutu 400 tisíc eur

MILÁNO - Taliansky protimonopolný úrad udelil írskej nízkonákladovej aerolinky Ryanair pokutu vo výške 400 tis. eur za nesplnenie záväzku sprehľadniť proces nákupu leteniek cez internet.

slovakia

left justify in out

Letecká spoločnosť na svojich stránkach neposkytuje jasný prehľad o celkovej cene letenky už na začiatku procesu rezervácie, píše sa v odôvodnení talianskeho regulátora. Ryanair podľa neho v období od 1. decembra 2012 do 7. februára 2013 zaviedla na konci procesu internetovej rezervácie poplatok vo výške 2 % za spracovanie platby viacerými druhmi kreditných kariet. Ceny leteniek by pritom mali byť "od prvého kontaktu so zákazníkom zobrazené tak, aby jasne a jednoznačne vyjadrovali konečnú cenu," argumentuje úrad.

Ryanair obvinenie odmietol. "Naša spoločnosť sa voči nepodloženému rozhodnutiu talianskeho protimonopolného úradu odvolá," povedala hovorkyňa aerolinky. Obdobnú pokutu spoločnosti Ryanair pritom už v marci udelil holandský úrad na ochranu spotrebiteľov, podľa ktorého musí spoločnosť zaplatiť 370 tis. eur za skryté poplatky spojené s letenkami, ktoré cez internet kupujú holandskí cestujúci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies