Letecká spoločnosť Lufthansa zruší stovky letov pre zajtrajší štrajk zamestnancov

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 14:37 • 2 min
Letecká spoločnosť Lufthansa zruší stovky letov pre zajtrajší štrajk zamestnancov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zrušila viac ako 800 letov naplánovaných na utorok 10. apríla pre štrajk odborového zväzu Verdi, ktorý zastupuje zamestnancov vo verejnom sektore.

slovakia

left justify in out

Ide približne polovicu pravidelných letov najväčších nemeckých aerolínií. Verdi dnes dopoludnia oznámil, že k štrajku zamestnancov z verejného sektora za vyššie mzdy sa v utorok pripojí aj pozemný personál a ďalší verejní zamestnanci na letiskách v celej krajine.

 

Väčšina zrušených letov bude na linkách na kratšie vzdialenosti, ale štrajk sa dotkne aj 58 diaľkových letov, ktoré tiež neodštartujú, uviedla Lufthansa.

 

Verdi požaduje zvýšenie platov o 6 % pre približne 2,3 milióna zamestnancov z rôznych odvetví verejného sektora v Nemecku. Patrí k nim aj pozemný personál, zamestnanci bezpečnostných služieb a hasiči na letiskách vo Frankfurte nad Mohanom, Mníchove, Kolíne nad Rýnom a v Brémach.

 

Verdi uviedol, že štrajk na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, najväčšom v Nemecku, sa uskutoční v utorok od 5.00 do 18.00 SELČ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies